APK via Autobedrijf Peeters & Gubbels

APK: KEURING VOOR UW AUTO

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Als uw auto een keuring ondergaat, wordt er gekeken of het voertuig aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Een APK voorkomt dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om mee deel aan het verkeer te nemen. Tegelijkertijd wordt ook het milieu beschermd, want auto’s en bussen die te veel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd. Onthoud wel dat een keuring een momentopname is. U heeft dus geen enkele garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Het is dus ook belangrijk om regelmatig een onderhoudsbeurt aan uw auto te laten uitvoeren.

Wanneer moet een auto voor de APK gekeurd worden?

Als u een nieuwe auto heeft die op benzine rijdt, moet uw auto na vier jaar voor het eerst APK-gekeurd worden. Vervolgens moet uw benzineauto om de twee jaar gekeurd worden, totdat hij acht jaar oud is. Na acht jaar moet uw benzineauto vervolgens elk jaar gekeurd worden. Bij een dieselauto ligt dat allemaal iets anders. Daar vindt de eerste APK bijvoorbeeld al na drie jaar plaats. Daarna moet de auto elk jaar een keuring ondergaan.

De kosten van een keuring

Er is geen algemene prijs die geldt bij een APK. Soms wordt een keuring apart uitgevoerd, maar het komt ook heel vaak voor dat deze samenvalt met een onderhoudsbeurt. Het combineren van de APK en de onderhoudsbeurt is in meerdere opzichten een slimme keuze. De totale kosten vallen namelijk lager uit en daarbij bespaart u ook nog eens tijd omdat u maar één keer naar de garage hoeft. Bij Autobedrijf Peeters en Gubbels zijn wij bevoegd om uw auto keuren.

Is uw auto ook aan een keuring toe voor de APK? En wilt u dat wij deze keuring voor uw auto uitvoeren? Neem dan contact met ons op of plan direct online een werkplaatsafspraak in.